Mijn eerste Blog

Februari 2015
De dagen worden merkbaar langer. Een nieuw bijenseizoen staat voor de deur. Dit is het moment om mijn bijenbedrijf te lanceren!

Wat hieraan vooraf ging, zijn 2 jaren intensief imkeren, gevuld met opleidingen en veel bijenwerk. Weliswaar hobbymatig, maar wel met het idee om van imkeren mijn beroep te maken. De imme-koorts heeft mij volledig te pakken, het gaat gebeuren. Nee, het is gebeurd: BijenZaken is online.

Deze website laat zien wat de BijenZaken inhoudt en hoe dit bedrijf zal gaan vliegen. Het is een grote uitdaging, want het valt niet mee om van imkeren te kunnen leven. Zo zal ik een flink aantal bijenkasten moeten aanschaffen en volop bijenvolken moeten telen; reizen met de bijen naar boeren die hun gewassen tegen betaling laten bestuiven; veel honing moeten afzetten en het belangrijkste: de bijen gezond houden. Een pittige klus, maar wel een dankbare.

Ik zet me graag in voor de bijen. Mensen beseffen vaak niet hoe belangrijk bijen voor ons zijn en ook niet hoe moeilijk ze het hebben. Gelukkig is er de afgelopen jaren in de media flink wat over te doen geweest. Ik wil mijn steentje bijdragen door, behalve gezonde bijenvolken telen, mehoning te koop ook te richten op educatie van kinderen en volwassenen.

Om BijenZaken tot een succes te maken, heb ik een stappenplan gemaakt. Door dit met jullie te delen, hoop ik dat jullie me op weg willen helpen door met mij mee te denken en mij (financieel) te steunen. Als eerste heb ik een startkapitaal nodig. Ik nodig jullie allen uit om een honingabonnement te nemen of cadeaubonnen aan te schaffen. Hiermee koop je (h)eerlijke honing en geeft mij startkapitaal.

Een interessante optie kan ook zijn, het leasen of sponsoren van een bijenkast. De kast kan thuis in je tuin of op het terrein van je bedrijf komen te staan. Mocht je geen kast op je eigen terrein willen hebben, dan zorg ik voor een mooie locatie. Op de landkaart kun je zien waar mijn kasten staan. Het bijzondere van deze constructie is dat je een eigen bijenvolk least of sponsort.

Wil je nog meer betrokken worden bij de bijen, dan kun je een dagdeel met mij meegaan naar de bijen. De imkerpakken liggen klaar.
Dit kan ook met de school van je kinderen. Speciaal voor de basisschool heb ik een educatief programma van 2 of 3 dagdelen, waarbij ik scholieren alles over bijen vertel en hen vooral zal laten zien en laten doen.
Wil je alleen de bijen op eenvoudige wijze een handje helpen, kijk dan onder ‘help de bijen’ voor inspiratie. Hier vind je informatie over welke bloemen je speciaal voor bijen kunt zaaien, tot het maken van een heus bijenhotel.

Hopelijk kunnen en willen jullie mij op weg helpen om van 2015 een BIJzonder jaar te maken.

3 reacties op “Mijn eerste Blog”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *