crowdfunding

 

Bussum, mei 2015

Lieve vrienden en familie,

Ik vind het moeilijk om te vragen, maar ik heb jullie hulp nodig!

Waarom? Omdat ik de stap genomen heb om professioneel imker te worden. Een paar jaar geleden had ik dit niet durven dromen, maar nu is het zo ver. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden en heb BijenZaken opgericht. Ik wil, zal en moet met de bijen werken. Bijen zijn mijn passie, en nu dus ook mijn werk!

Werken met bijen betekent werken in de buitenlucht, werken met levende dieren. Bijzondere kennis is nodig, niet alleen over de bijen maar ook over de natuur. Wat groeit en bloeit er nu? Ook moet je als imker fysiek in goede conditie zijn om zware bijenkasten te verslepen naar plekken waar extra bijen voor de bestuiving nodig zijn. En dat is waar het allemaal om draait: Bestuiving. Voor mens en dier essentieel voor het voortbestaan. Zeker nu het slecht gaat met de bij, kan ik door mijn tijd en liefde te steken in imkeren, er werkelijk toe doen!

Helaas is het beroep van imker zwaar (financieel) ondergewaardeerd. Deze financiële onderwaardering houdt me niet tegen. Het bedrijfsplan ligt er: binnen 2 jaar moet ik van de opbrengsten van BijenZaken kunnen leven.

Waar heb ik jullie hulp voor nodig? Voor de vele investeringen die ik nu moet doen, zoals:

  • aanschaf van bijenkasten om als bedrijf te kunnen groeien;
  • aanschaf van kleine kasten en ander materiaal voor de Koninginneteelt om volken te houden met een hoge honingopbrengst, weinig zwermlust en zachtaardige bijen;
  • aanschaf van materiaal om de honing te oogsten en in potjes te doen;
  • aanschaf van was en ander materiaal voor het jaarlijkse onderhoud van alle bijenvolken.

 

Kortom ik heb een startkapitaal nodig, want anders groeit BijenZaken te langzaam en kan ik simpelweg niet van de opbrengst leven. Dan zou ik mijn plan om als professioneel imker aan de slag te gaan, in de wilgen moeten hangen (hele goede bijen-bomen en ze bloeien nu!).

Ik wil jullie niet om een gift vragen. Ik wil jullie wèl vragen honing van mij te kopen. Via Crowdfunding vanaf € 45,-. Met dat geld kan ik nu investeren, terwijl ik jullie de honing stapsgewijs lever in 5 jaar tijd, met rendement. Dat rendement is natuurlijk de toename van de bijenstand.

Voor de mensen die niet van honing houden, die schijnen ook te bestaan ;-), heb ik iets anders bedacht. Je sponsort een kast en wordt terugbetaald door 4 jaar lang 1 keer per jaar met mij mee te mogen lopen, zodat je met eigen ogen kan zien hoe het met de bijen gaat.

Ik hoop dat jullie mij met z’n allen willen steunen, zodat ik mijn plannen kan realiseren. Als dat het geval is ga dan naar de website BijenZaken.nl, klik op Crowdfunding en vul het bestelformulier in.

Alvast super bedankt!

Liesbeth van der Pol

 

1 reactie op “crowdfunding”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *