Raampjes uit Zundert

Raampjes bouwen is niet moeilijk, wel tijdrovend. En zeker als je er heel veel nodig hebt. Oplossing: 2e hands raampjes halen in Zundert (waar??).

1000 stuks! Dank je wel Marktplaats.

1000 een tikfoutje? Nee, echt niet.

IMG-20150321-WA0002

In een bijenkast zitten 10 raampjes per kastdeel. Een flink volk heeft al snel 3 kastdelen. Dat betekent dat dat ene volk alleen al 30 raampjes nodig heeft. En als je een hoop volken hebt, zoals ik, heb je een heleboel ramen nodig. 1000, geen tikfout dus.

Samen met Ron via België naar Zundert. Daar aangekomen kijken we onze ogen uit. Een aardbeienkweker met loodsen vol met bijenspullen. Ja, zegt Johan, ik hobby een beetje in de bijen naast m’n aardbeienteelt. Vol trots laat hij ons wat van zijn bijen zien.

IMG-20150321-WA0012 (1)

De aanhanger wordt propvol geladen met raampjes in oude kastdelen. Die kreeg ik er gratis bij. Heel handig, want anders was het wel een hele grote kluwen van ramen op de aanhanger geworden.

Na een lekker Brabants kopje koffie aan de lunchtafel, zijn we naar Sint Michielsgestel gereden. Bij Ellen en Jaap mocht ik gelukkig een paar honderd ramen stallen, want mijn eigen huisje puilt al uit van alle bijenspullen. En de bijen hebben deze ramen pas over een paar weken nodig. Mijn verzoekje op mn website voor opslagruimte heeft gewerkt! Sint Michielsgestel is wel wat ver weg van Bussum, maar tot er een andere oplossing voorbij komt, neem ik deze ‘verrekkes’ graag aan.

IMG-20150321-WA0010

Weer genieten we van de Brabantse gastvrijheid, ditmaal een uitgebreide lunch compleet met worstenbroodjes. Daar ga ik nog wel eens naar terug!

Eenmaal in Bussum aangekomen, laden we een deel uit op een van mijn bijenstanden.

DSC_1925

De rest gaat mee naar huis om daar alvast raat in te smelten. De stapel past prachtig in de woonkamer naast mijn boerenkast, waar dozen vol opgespaarde glazen honingpotjes op staan;>

DSC_1946

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *