Herfst, tijd voor isolatie, ook in een bijenkast

’t Is koud. De herfst heeft duidelijk haar intrede gedaan. Ineens is het buiten nat, donker met koude nachten. De eerste nachtvorst aan de grond. De bijen vliegen amper.  Samen blijven de dames in de kast. Elkaar lekker warm houden.

Toen ik laatst nog een bijenkast opende, zag ik dat de dekplank onder het dak nat was van de condens. Gevolg: koude condensdruppeltjes die vallen op de bijen. De bijen zorgen namelijk voor warmte in de kast en die warme lucht botst met de dekplank die koud is door de lage buitentemperaturen. Tijd om te isoleren!

DSC_0367

Het stond al even op mijn to-do lijstje toen juist mijn buren bezig waren met hun zolder. Daar kwamen een heleboel piepschuimisolatieplaten bij vrij. Of ik die kon gebruiken. Zekers! Het scheelde hun een ritje naar de Stort en mij een ritje naar de Gamma!

DSC_0364

Piepschuim op maat snijden voor in de deksels. De rillingen liepen over mn rug en die witte bolletjes plakten overal aan. Dagen lang kwam ik ze overal in het huis tegen. Maar…. het resultaat is, hopelijk, geen koude brug meer in de kasten.

kast isolatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *