Knalgeel is niet lelijk

De eerste 2 koninginnenteeltkastjes van die hele grote stapel zijn al in gebruik.

Ik kreeg  van mijn bijenteelt leraar, Ben Som de Cerff (http://www.bijenhouders.nl/blog), 2 prachtige koninginnen om nieuw volkjes mee op te starten. Deze 2 dames zitten nu met een handjevol bijen samen in zo’n klein kastje.  Vervolgens zijn ze in 2 dagen/nachten rustig geharmoniseerd in de koele donkere trapkast.  De bijenkastjes kun je afsluiten met een ventilatieroostertje. De bijen kunnen er dan niet uit. Nu staan ze lekker buiten onder een struik. De bijenkastjes staan weer op de open stand en de bijen vliegen samen af en aan als een nieuw geboren happy family.

De verf op deze kastjes is wel heel erg GEEL. Lekker zonnig, maar wat mij betreft vallen ze te veel op. Dat is niet handig i.v.m. vandalisme. Iets waar je helaas toch rekening mee moet houden als de kastjes buiten in het veld komen te staan.  Dus op naar de bouwmarkt en 2 legerkleuren gekocht: donkergroen/grijs en donkergrijs/bruin ofzo.

DSC_2650

 

Het resultaat valt niet tegen! De hoeveelheid werk daar en tegen…… Gelukkig helpt  Marie-José weer. Onder het genot van een kopje koffie en de radio, kliederen we er lekker op los.

DSC_2647

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *